Yummy! I love this cake! Carrot cake este o prajitura super gustoasa. Bogatia, diversitatea si incredibila combinatie a ingredientelor fac o prajitura versatila si intotdeauna foarte apreciata.
Ingrediente:
Aluat prajitura:
- 260 grame faina secara
- 260 grame faina secara
- 1 lingurita praf copt
- 1 lingurita sare
- 1 1/2 lingurita scortisoara pudra
- 1 lingurita coaja portocala
- 1 lingurita coaja lamaie
- 1 lingurita coaja portocala
- 1 lingurita coaja lamaie
- 300 ml ulei vegetal
- 300 grame zahar brun
- 1 lingurita extract lichid vanilie
- 4 oua
- 300 grame morcov maruntit
- 100 gram nuci pecans maruntite
- 50 grams amestec varietate nuci maruntite
- 50 grame stafide
- 50 grame cranberries
Frosting aka glazura:
- 200 grame branza Philadelphia
- 100 grame zahar pudra
- 80 ml crema frisca
Mod de preparare:
Cuptorul se incalzeste la 175º C. Se pune hartie de copt intr-o tava dreptunghiulara.
Intr-un bol se amesteca faina proaspat cernuta, praf de copt, sare si scortisoara macinata. Se foloseste un alt bol pentru a amesteca uleiul, zaharul si vanilia. Se adauga ouale pe rand amestecand usor.
Se adauga treptat ingredientele uscate deja amestecate. Cu o spatula se amesteca usor si se incorporeaza morcovii maruntiti, amestecul de nuci, pecans si stafidele impreuna cu cranberries.
Tava se introduce in cuptor si se coace 40-45 minute. Prajitura nu trebuie sa fie uscata.
Se lasa sa se raceasca aproximativ o ora.
Pentru frosting se mixeaza zaharul pudra cu crema de frisca si branza Philadelphia pana se obtine o consistenta cremoasa, suficient de tare sa nu curga daca intoarcem bolul in care am mixat.
Cu ajutorul unei spatule se acopera carrot cake-ul cu frosting. Se pune la rece pentru minim 3 ore. Se taie in cuburi dupa ce s-a racit.
Pofta buna!
PS. Astept feedback-uri! 😃
Niciun comentariu :
Trimiteți un comentariu
Vizitator nou?
Iti place ce vezi? Te rog adauga un raspuns.
Multumesc pentru vizita.